Singer Songwriter

Eerste pogingen tot het schrijven van eigen liedjes dateren van het begin jaren zeventig. Na een onderbreking van meer dan 17 jaar kwam het liedjesschrijven eind jaren 80 spontaan weer op gang, om daarna niet weer weg te gaan.

De liedjes zijn nu de neerslag van een lange muzikale ervaring met uiteenlopende muzieksoorten. Een mix van countryblues in fingerpick stijl, rock, Rock ´n´roll, Rhytm and Blues, folk naast Franse en Zuid-Amerikaanse invloeden is kenmerkend voor het repertoire. Dit alles wordt gebracht met een bijzondere, warme stem en helder gitaarspel, en zoals dat vaker is bij singer/ songwriters, ondersteund door de nodige kruidige levensverhalen.
Ook bewerkingen en vertalingen van werk van grote voorbeelden zoals J.J.Cale, Richard Thompson, Tony Joe White maken deel uit van het programma.

Een belangrijk onderdeel van de liedjes vormen de teksten die in de poëtische vorm van ‘Dichtung und Wahrheid’, de neerslag vormen van een leven als kunstenaar en muzikant. Met dit programma treedt Erik nu op in het circuit van kunstenaarsinitiatieven en societeiten, alternatieve clubs, openingen van exposities en sessies in muziekcafe’s en de bluesclub Enschede.

Erik van der Endt -
'Same old Shoes' (studio opname)

Singer Songwriter

Blues and more

Troubadour

Leuk voor iedereen!

Fool's Circle

Voltallige band