English

Nieuws

Hier is al het nieuws te vinden over workshops, cursussen, exposities en optredens.

PERSBERICHT: Nieuwe cd singer/songwriter Erik van der Endt: ´Delete de rest`.

20 mei 2014

ENSCHEDE 14 APRIL 2014: MUZIKANT EN BEELDEND KUNSTENAAR ERIK VAN DER ENDT PRESENTEERT VANAF 1 MEI ZIJN 2E CD MET EIGEN WERK. VAN DEZE KLEURRIJKE EN MARKANTE PERSOONLIJKHEID ZIJN DE LIEDJES NU TE BELUISTEREN VIA DE SOCIALE MEDIA YOU-TUBE(LIVE) EN FACEBOEK, SPOTIFY, I TUNES, AMAZON, EN NATUURLIJK OP ZIJN WEBSITE WWW.ERIKVANDERENDT.NLDe tien composities zijn onderverdeeld in een Nederlands- en een Engelstalig deel.
Erik van der Endt draait al heel wat jaren mee. De liedjes zijn dan ook een weerspiegeling van de verschillende invloeden over de jaren heen. Bob Dylan, J.J. Cale, Neil Young, Rock, Latin, Folk, Soul, Blues en Gospel invloeden zijn in de muziek terug te horen.
Dit maakt ‘Delete de Rest’ een zeer gevarieerde cd. Meer nog dan op de muziek ligt ditmaal het accent op de maatschappijkritische teksten. Voor Erik fungeert de muziek hier als symbool van verzet tegen de negatieve kanten van de tijdgeest (protestsongs). Toeval? Juist op de radio: grote conferentie in New York deze maand over muziek als symbool voor verzet, sterk in teken van de Holocaust. luister naar Erik’s ‘DJ. in Auschwitz’, het openingsnummer van de cd, geschreven voor het uitbreken van de crisis.
Erik toont zich op deze cd een zeer betrokken muzikant met louter actuele thema’s: De crisis, mediahype, narcisme, hebzucht, verslaving en vluchtgedrag, de ratrace, eenzaamheid, Nostalgie, de holocaust als mediashow, de Tweede Wereldoorlog en z’n eigen familliegeschiedenis. Als afsluiter een accoustische ballade in de vorm van een hartekreet: ´in wat voor soort wereld willen wij eigenlijk leven?`

SPECIAAL AANBEVOLEN is het Epische Nederlandstalige ‘Niks nieuws onder de Zon’: Nederland in permanenente crisis over de jaren heen.

REACTIES OP DE LIEDJES EN DE BAND

De reactie op de liedjes is sterk positief en verrast: ‘Hé, eindelijk iemand die z’n mond open doet!’ En: ` DE NIEUWE PROTESTLIEDJES!` de Nederlandse liedjes worden dan ook vergeleken met bekende voorgangers zoals: Boudewijn de Groot en lennaert Nijgh, Armand, Stef bos, Het goede doel, en meer iconen van het Nederlandse lied.

Niet in de laatste plaats komen veel complimenten voor de topband die hier begeleidt: gitaristen als Bert Reerink, Lars Muller ( beste bluesgitarist van Drente prijs 2014), Ruud Weber (beste bluesbassist van nederland BLUES-Award 2014) , en de uit Münster (DE) afkomstige drummer Ralf Nackowitz, die met zijn krachtige ritmes de liedjes voorziet van grote stuwkracht. Op toetsen het subtiele spel van Ad Smit, en als gastmuzikant Toon Lansink met zijn kleurrijke en gevoelige spel op piano, accordeon en bandoneon.

De cd en MP3's zijn te koop via cdbaby:Voorbereidende cursussen voor kunst opleidingen

28 september 2012

Sedert een jaar geeft Kunstatelier Erik van der Endt voorbereidende cursussen voor diverse Kunstopleidingen zoals de Kunstacademie de AKI, opleiding Creatieve Therapie Nijmegen, en voor diverse afdelingen van de Saxion hogeschool Enschede.
De cursussen voor het Saxion zijn algemeen voorbereidend en richten zich op de volgende afdelingen: ACT-cpd-knt-gaming-tct-mic informatica. LED: ipo.

Diverse studenten zijn al mede dankzij de voorbereidende cursussen met succes aangenomen of afgestudeerd.

Deelname in overleg, via info@erikvanderendt.nl

Workshop Portretschilderen voor leerlingen van de Basisschool De Toermalijn

augustus 2012

Het werd een spetterende dag daar op de Basischool de Toermalijn in Enschede-Noord. Een mooie zomerse dag in Augustus 2012 en de hele school in feestelijke stemming. Er werd gebakken, gekookt, er werden objecten en sierraden gemaakt, er werd gedanst en er werd gefilmd en er was toneel en poppekast. Een onvergetelijke dag georganiseerd door Marie-Gabrielle Manche in samenwerking met de leerkrachten van de Toermalijn, ter gelegenheid van het afscheid van Juf Annet, een zeer geliefde Adjunct directrice.

Erik van der Endt Kunst en Muziekproducties deed de Workshop portret. Voor groep vier was het een hele klus om in relatief korte tijd een portret te tekenen en vervolgens een schilderij te maken zo uit de herinnering. De resultaten waren heel gevarieerd en persoonlijk; en jongens, wat een feest van kleur! Na afloop werden de resultaten geëxposeerd en kon Juf Annet de resultaten bewonderen. Ten slotte koos ze een schilderij uit om mee naar huis te nemen; ze kan ze ten slotte niet allemaal aan de muur hangen!

Na afloop lekker eten en drinken en praten met de ouders; het was een geslaagde dag. Dag Toermalijn; tot ziens!

CD release "Out on the Road" PERSBERICHT

15 Januari 2011

Na anderhalf jaar hard werken is de nieuwe cd “Out on the Road” verschenen op de valreep van 2010. De cd bevat tien composities van Erik’s eigen hand variërend van rock en roadsongs tot poëtische ballades. De songs vertellen het verhaal van een muzikant en de worsteling met de artistieke vrijheid en de liefde.

Bijgestaan door een keur van muzikanten uit het euregio gebied is "Out on the Road" een hele sfeervolle plaat geworden. In samenwerking met technicus en studiobaas (en muzikant) Carsten Hoelscher van de Nightsky Studio in Graes (Duitsland) tekende Erik ditmaal voor de mix en de productie en zorgde Rob Lucas fotografie voor een bijpassende heldere vormgeving.

De reacties zijn veelbelovend: “heel professioneel!”, “prachtige sfeervolle plaat!”, "luistert zo lekker weg!” “Een band die in niets onderdoet voor bekende acts!” “Prachtige zieleroerselen, bijzondere arrangementen”.
Zoiets kan bijna niet meer stuk… Bestel ‘em nu, luister en oordeel voor jezelf!

Bestellen kan direct of bij optredens. Stuur bestellingen aan:

Erik vander Endt kunst en Muziekproducties
IJsbaanweg 121
7547 AG Enschede.

of naar: Foolscircle@gmail.com

Prijs; 12,50 excl. Verzendkosten.

Out on the Road is verschenen op het Big Oak Records label van Johannes Bodingius.

De Troubadour in de Wilmersberg

12 December 2009

De troubadour speelde op de Wilmersberg (de Lutte) voor OnGuard uit Nederhorst den Berg. In een ontspannen sfeer speelde Erik bekende en minder bekende melodieen voor en met het personeel van OnGuard tot wederzijds genoegen.

Cursus tekenen en schilderen voor beginners

28 September 2009

De cursussen tekenen en schilderen voor beginners zijn weer gestart. Er is nog plaats op donderdag avond en woensdag morgen. Kosten: 150 euro voor 10 lessen, inclusief basismateriaal. Voor opgave en meer informatie: Workshops.

Personeelsdag Telecom Groningen

25 juni 2009

Workshops schilderen in het strandpaviljoen van het Dolfinarium te Harderwijk. Prachtige dag, enthousiaste deelnemers in groepjes van tien. Goede resultaten in een fijne sfeer. Zie de foto's!
Opdrachtgever: All seasonsports, Nieuw Vennep.

Cursus april 2009

Februari 2009

Belangstellenden voor de cursus "Tekenen/Schilderen voor Volwassenen" die start in april 2009 kunnen zich nu al opgeven.
De cursus is zowel voor beginners als gevorderden en wordt gegeven op de woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Voor info en contact: kijk bij Workshops.

Productie met kinderen van Brede School Noord

December 2008

Muziek en kunstproductie met kinderen van de Brede School Noord in Enschede, rond liedjes van Willem Wilmink. De titel van de voorstelling in Theater Prismare was: "Het gaat om de harten, niet om de huid".

ikenschede

29 november 2008

Groepsexpositie in winkelcentrum de Zuidmolen.
Erik is vertegenwoordigd met een geluidskunstwerk over de Roombeek en met een collage. Opening: zaterdag 29 november 2008.

Heibel tussen de dansende weefgetouwen

29 oktober 2008

Voorstelling ter afsluiting theater-en muziekproject van de Brede School Noord, over de geschiedenis van Roombeek en de textiel.
Woensdag 29 oktober 2008, theater Prismare te Enschede.